Terug thuis? Of op vakantie?

Terug thuis? Of op vakantie?

En dan na een vlucht van 8,5 uur landen we in Schiphol maar zoals gewoonlijk blijft reizen altijd een avontuur, zelfs als de boot op de kant staat en we weer op de “normale” manier reizen. Het plan was om vanuit Schiphol met de trein naar België te reizen maar dat was buiten de Nederlandse spoorwegen gerekend. Het is blijkbaar dag 1 van een meerdaagse algemene treinstaking en opeens lijkt België wel heel erg ver weg. Gelukkig zijn we op een vreselijk vroeg uur geland en gaat het locket voor treintickets juist open. Ze kunnen nog 3 dure plekjes regelen op de Thalys richting Antwerpen en vandaar nemen we de connectie naar Limburg. Om 10u zijn we thuis en kruipen we meteen doodmoe in ons bed om een paar uurtjes bij te slapen.

Het is een erg lekker weertje in België, met temperaturen tussen 26 en 30 graden moeten we ons niet aanpassen aan het weer, de jetlag blijft helaas wel wat langer hangen.

We worden meteen weer geconfronteerd met het drukke leven in België dat voor ons even geleden is. Afspreken met vrienden en familie is niet altijd even simpel door alle drukke werk agenda’s maar onze agenda loopt stilaan vol met afspraken en we hebben elke avond wel iets te doen.

Onze dagen in België zijn goed gevuld; we bestellen spullen, voornamelijk onderdelen voor de boot, gaan op doktersbezoek, regelen nieuwe credit cards, vragen nieuwe paspoorten aan, vullen de boordapotheek terug aan met dingen die we hopen nooit te moeten gebruiken en we brengen onze vaccinaties weer in orde, niet covid maar al die andere waarvan we al bijna vergeten zijn dat ze bestaan. Alle dingen die je normaal gezien regelt op een heel jaar proberen we nu op 3 weken in orde te krijgen. Natuurlijk spreken we ook veel af met familie en vrienden, elke avond hebben we wel iets te doen. Maar tussendoor is er ook nog tijd om thuis op te ruimen en verschillende keren naar het containerpark te rijden.

De eerste weken genieten we van prachtig weer, doen een paar terrasjes bij de koffie- en lunchbar Coco-Chelle  (petekind van Jean-Marc) en eten een lekkere croque met een speciale koffie, maken wandelingen in de buurt en ik geniet met volle teugen van de groene Limburgse bossen. Maar dan slaat het weer om en wordt het ineens een tiental graden kouder met teveel regen naar onze mening. We waren bijna vergeten hoe triest en grijs het weer kan zijn, maar we hebben gelukkig veel gezellige afspraken, apéro en diner tijd bij ons thuis, ontbijt/brunch bij vrienden, Limburgse vlaai eten op zondagnamiddag, een etentje met de familie en we zien zelfs onze zeilvrienden van SY Beta Leonis en SY Sylvia terug.

Terrasje in de regen

De laatste week gaat Jean-Marc nog even op controle bij de tandarts. Slecht nieuws. Hij moet zo snel mogelijk een tand laten trekken voordat die nog meer problemen gaat geven, het laatste half jaar heeft hij er al 2 zware ontstekingen aan gehad, die nog steeds niet volledig genezen zijn.

We willen liever niet op één of ander Caribisch eiland op zoek gaan naar een tandarts. Jean-Marc krijgt zelfs nog met spoed een afspraak geregeld in het ziekenhuis bij een kaakchirurg en de tand is er op een wip uit. Nu moet eerst dat grote gat een half jaar goed genezen alvorens er een implantaat in gezet kan worden, weer een reden om opnieuw naar België te vliegen.

En dan na wat allerlaatste bezoekjes aan de familie, pakken we onze tassen in, slapen de laatste nacht bij Mieke, Jean-Marc zijn zus en rijden de volgende dag vroeg naar Schiphol.

Bye bye België, see you next time.

Onze route tot nu toe