Moesson in Curaçao

Moesson in Curaçao

In Curaçao genieten we weer van een goede nachtrust. Op het Spaanse Water merk je amper dat je op een boot leeft, zo stil liggen we. Wat een verademing na weken van alert zijn ivm mogelijke wind reversals en de daarmee gepaard gaande hoge golven in Bonaire.
We missen natuurlijk wel het prachtige turkoois blauwe water. Het Spaanse Water ziet heel erg bruin door de overvloedige regen van de laatste weken, daarvan krijg je geen zin om erin te springen, maar je kan niet alles hebben natuurlijk.

Spaanse Water
Spaanse Water by sunset

De eerste dagen op het Spaanse Water regent het verschrikkelijk veel. De regen valt met bakken uit de lucht, Curaçao staat onder water. We rusten veel uit en worden zelfs voor uren naar binnen gedwongen. Dat is geen cadeau aangezien alle luiken dicht moeten voor de regen, het is tropisch warm en vochtig in de boot, de ventilatoren aan boord draaien overuren.

Natte dagen

Als het eindelijk droger wordt, is het tijd voor sociale activiteiten.
We wonen het concert bij van violiste Roxana in de mooie setting van de kapel van Scherpenheuvel (ja in Curaçao heb je ook een Scherpenheuvel). We genieten een avond van haar zuivere vioolspel en de begeleiding op piano. Het is een heel erg puur concert.

We ontmoeten onze ScubaBiz partner Bill en zijn vrouw Kelly in levende lijve! Dat was alweer 3 jaar geleden ! Ze kochten een huis vlakbij het Spaanse Water, erg handig om af te spreken. We zoeken een aantal keer verfrissing in hun mooie zwembad en nodigen hun uit aan boord.  We duiken dagelijks op één of andere locatie net buiten het Spaanse Water. Ze zijn veel aan boord en worden helemaal geïntroduceerd in de zeilerscommunity, gaan mee uit eten, babbelen met andere zeilers en ze horen Roxana spelen.

Het blijft erg druk aan boord, het lijkt wel of iedereen op vakantie komt naar Curaçao. We willen hun uiteraard allemaal laten kennis maken met Blowing Bubbles.
Richard en Fauve hebben pech, als zij aan boord zijn, worden ze getrakteerd op een fikse regenbui maar ook dat hoort erbij. We drinken samen een pintje aan boord en gaan samen uit eten.

Als we horen dat Ben Liebrand, een bekende DJ van de jaren 80, optreedt in Zanzibar bij Jan Thiel beach zijn we meteen overtuigd om een avondje op stap te gaan. Ook bij de zeilers zijn er verschillende geïteresseerden dus we bereiden ons voor op een leuke avond.


De avond is zeer geslaagd, we genieten van de perfect gemixte nummers, dansen op de wat oudere klassiekers en gaan nog eens helemaal uit de bol op het strand, zo’n avond was erg lang geleden!
We lopen er zelfs vrienden van JM tegen het lijf. Ze begonnen vele jaren geleden samen te duiken en hadden later ook een duikwinkel net zoals wij. Miet en Luc zijn hier op vakantie. Uiteraard plannen we een duikje samen. Ook hun pikken we op aan het dingy dock en ze worden geïntroduceerd in het Blowing Bubbles leven. We duiken samen op Barracuda Point. De mannen weten op diepte een paar lionfish te verschalken, JM maakt ze voorzichtig schoon en ik gooi ze in de pan bij wijze van aperitiefhapje aan boord.

Maar het einde van het orkaanseizoen is in zicht en er biedt zich een goed weatherwindow aan om richting Noordelijke eilanden van de caraïben te zeilen. Er zijn heel wat zeiljachten die met dit weervenster vertrekken. Opeens lijkt het Spaanse Water wel heel erg leeg!

Ook wij maken ons klaar om te vertrekken Nee, nog niet met de boot, wij gaan deze keer vliegen! JM wilt graag zijn 50ste verjaardag vieren op Machu Picchu in Peru en dus gaan we dat doen maar eerst nemen we nog afscheid (of nee als zeilers zeggen we altijd “see you soon again”) van Sue, Reto, Bill, Kelly en Roxana. We eten overheerlijke sushi in een restaurant op Mambo Beach dat tot onze verrassing al helemaal in kerstsfeer is versierd. We genieten van een supergezellige avond voordat we weer terug naar de boot varen. De volgende ochtend maken we de boot klaar om 2 weken afwezig te zijn. Hans van SY Janjorem haalt ons op met de dinghy. Tijdens de rit naar het dinghydock worden we helaas ook nog getrakteerd op een fikse regenbui zodat onze warme kleren, (jeans en trui) die al verschrikkelijk aanvoelen in dit tropisch vochtige klimaat grondig nat worden en aan ons lichaam kleven maar we zijn klaar voor een nieuw land avontuur.