Champagne!

Positie: Port Leucate

Na een lange rit, staan we ’s middags op onze afspraak met de eigenaars van Original Sin. We starten  meteen met de toer van de boot om de overdracht te regelen. We krijgen een overload aan informatie over hoe alles werkt, waar we op moeten letten, etc……na 4u zijn we klaar (en ook helemaal gaar), de oude eigenaars stappen van boord…..en ja hoor! Jean-Marc en ik zijn fiere booteigenaars. Dat verdient een glas champagne van de speciale fles die we reeds een paar jaar geleden kochten met oog op dit moment.

Het begint pas goed tot ons door te dringen als we met de dinghy op restaurant vertrekken. Echt aanpassen hoeven we niet, het voelt meteen goed om met de bijboot weg te varen. We voelen ons meteen thuis in het bootleven, daarvoor hebben de reizen naar de Jakker overal in de wereld wel gezorgd!

De volgende ochtend worden we wakker met een stralende zon en dat op ons eigen zeiljacht.

Maar eerst even op zoek naar wat bevoorrading van de frigo. In het dorp is een Lidl en we slepen voorraad voor een hele week aan boord. Ik vind het niet erg dat we daarvoor de luxe van onze auto hebben, ik besef dat dat ooit nog wel gaat veranderen. Als alles is weggestouwd, staan we te popelen om onze “maiden” trip te starten.

Jean-Marc start de motor en we varen vlotjes uit de box weg. Nadat ik alle schoten en vallen bestudeerd heb, trekken we vlotjes grootzeil op en rollen we de fok uit. Even later zijn we onderzeil op zee. Het voelt fantastisch om met ons eigen jacht zomaar wat rond te zeilen en te genieten van wind en zee.

Voordat we het weten zijn we een paar uur verder dus we varen maar terug richting Port Leucate. Ik herinner me nog van in mijn jeugd dat afmeren altijd een spannend moment is maar dat is het helemaal als je dat voor de eerste keer doet met een nieuwe en grote boot.

Er is gelukkig niet al teveel wind en we zijn een goed team. Jean-Marc vaart achteruit heel rustig binnen, ik hou alle “gevaarlijke” plekjes in de gaten en leg alle touwen vast. Maidentrip geslaagd!