Our “original sin”

Reeds jaren dromen en spreken we over ons avontuur met een zeiljacht, of wordt het toch een catamaran?

Ondertussen zijn mijn ouders reeds 10 jaar onderweg met “Jakker” en liggen op dit moment in Nieuw Caledonië, letterlijk de andere kant van de wereld.

Mijn broer heeft de trossen losgegooid met “Temanu’a” in 2019 en geniet nu van het “cruisers”leven in de Caraïben.

Het zit dus wel degelijk in de familie en ook wij hebben de laatste jaren keihard toegewerkt naar de mogelijkheid om er al zeilend tussenuit te kunnen en op die manier alle mogelijke duiklocaties die op ons pad komen, uit te testen.

En toen kwam Corona om de hoek gluren, helaas niet het biertje maar dat vervelend virus.

Beurzen geannuleerd, alle niet essentiële winkels dicht, lockdown……Uren en uren hebben we alle mogelijkheden doorgesproken tijdens de lockdown aperitiefjes, van uitstel tot onmiddellijk vertrekken… alles is aan bod gekomen. Maar plannen leek op dat moment geen optie.

Door zoveel thuis te zijn, zoveel (verplichte) vrije tijd te hebben, kregen we steeds meer zin om niet te lang te wachten om ons project tot uitvoering te brengen.

We volgden reeds lange tijd een aantal kanshebbers, boten te koop over heel de wereld….waarvan die ene optie in Spanje ons erg aansprak. Helaas buiten budget en out of range om een bezoekje te brengen.

Door heel de corona perikelen werd het budget ondertussen wel bespreekbaar en voordat we er erg in hadden, boekten we een weekendje Ibiza om Original Sin een bezoekje te brengen. SPANNEND !

Klaar om op het vliegtuig te stappen in corona tijden

Op een vreselijk vroeg uur zijn we onderweg naar de luchthaven en slechts een paar uur later staan we aan de baai van San Antonio te kijken naar de “Original Sin” op anker, wachtend op ons bezoekje. Ze ligt daar heel mooi en sierlijk en eerlijk…..ik was toen stiekem al verkocht.

Daar ligt ze op ons te wachten

Met de dinghy komt Greg ons oppikken aan een rotsig baaitje. De deining zorgt voor een uitdagend instappen maar we voelen ons meteen thuis als we met de wind in ons haar richting Original Sin stuiven en daar achteraan op het platform stappen.

Waauw,  zoveel ruimte in de kuip! Zo’n groot schip, we maken meteen vergelijkingen met Jakker en Temanu’a. De kuip was ruim en dik in orde maar ook de kajuit is erg gezellig met een ruime living en mooie keuken. Alles ziet er goed onderhouden uit, maar we hebben nog niet gezeild.

De wind stelt niet veel voor maar we zetten zeil naar de volgende baai. Een mooi tochtje waarop we echt alles uittesten. We lunchen op anker in de baai en als doorwinterde duikers kunnen we het natuurlijk niet nalaten om ook het zwemplatform en zwemtrap uit te testen. We lenen masker en vinnen en duiken in het heerlijk warme water. Ook onderwater ziet Original Sin er goed uit en als extraatje duiken Jean-Marc en ik nog een reserve anker met ketting op.

We vertrekken met een goed gevoel richting huis.

Gaat dit echt in orde komen?