Crew

Crew

Reeds lange tijd kijken we uit om ons leven om te gooien en meer op zee te kunnen zijn.

Vanwaar deze droom?

Ikzelf, Karen, kreeg het zeilersleven als kind met de paplepel binnen op de boot van mijn ouders, Jakker (een Trapper 500). Samen met mijn broer, Bert roeide ik met onze bijboot door jachthavens, van Dintelsas tot Blankenberge en van Vlissingen tot Saint Peter Port in Guernsey. Ik tekende verhaaltjes met de titel “Jakker in de warme landen” dus ergens is die droom al heel erg vroeg ontstaan. Tijd om daaraan te werken en mijn eigen verhaaltje na te streven.

Mijn ouders leven ondertussen al sinds 2010 op Jakker (een Sun Odyssey 42) en zeilden reeds de halve wereld rond.

Samen met Jean-Marc hebben we ettelijke trajecten aan boord van Jakker doorgebracht. Al zeilend en duikend op prachtige exotische plaatsen voelden we ons helemaal thuis in deze “way of life”. Het leven thuis terug oppikken na deze reizen was steeds weer heel erg aanpassen dus waarom niet een vergelijkbaar leven nastreven?

Zo groeide het idee om Jakker achterna te gaan met een iets groter zeiljacht zodat we ook gasten aan boord kunnen verwelkomen om samen met ons op duikexpeditie te gaan.

In augustus 2020 vonden we onze Blowing Bubbles, een Jeanneau Sun Odyssey 509, en werden meteen verliefd.

Leander: zoon van Jean-Marc, zal zoveel mogelijk tijd aan boord spenderen en ontdekken wat het leven op zee zoal inhoudt. En natuurlijk duikt hij met ons mee. Hij heeft zo goed als geen ervaring met het leven aan boord dus we hopen dat hij er snel zijn weg in vindt tijdens de vakanties aan boord